Hronika

Jovanović lociran u Njemačkoj

by POBJEDA | 05:12:2017 | 10:17:09

Srpski državljanin Nikola Jovanović (54) iz Zaječara, za kojim je raspisana potjernica zbog sumnje da je prije više od četiri mjeseca ubio Baranina Igora Mitrovića, prema posljednjim operativnim informacijama policije nalazi se u Njemačkoj.
 
To je “Pobjedi” potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, koji tvrde da intenzivno sarađuju sa kolegama iz Njemačke i drugih zemalja, te očekuju da će mu uskoro biti stavljene lisice.
 
Zaječarac se tereti da je 18. jula u blizini žrtvine kuće u regionu Zelenog pojasa, između Šušanja i Črvanja, prišao vozilu “fiat” i iz pištolja kalibra devet milimetara, za sada nepoznate marke, ispalio u Mitrovića više projektila.
 
Iskoristio je priliku kada se Mitrović vozilom uključivao sa lokalnog na magistralni put u Šušanju i kada je njegova supruga izašla iz vozila da baci smeće u kontejner. Usmrtio ga je pred dvoje maloljetne djece, koja su bila na zadnjem sjedištu automobila.
 
Jovanović je identifikovan na osnovu rezultata vještačenja, izjava svjedoka, video-zapisa, a veliki značaj u istrazi dala je srpska policija kada je kolegama iz Crne Gore dostavila podatke o ovom višestrukom povratniku. Osuđivan je i sumnjičen za iznudu, otmicu i prevaru, a kako su ranije saopštili iz crnogorske policije, nije isključeno da mu ovo nije prva likvidacija.
 
Istražitelji su utvrdili da je Jovanović prije ubistva Mitrovića boravio u Baru pet mjeseci, od februara do 18. jula. Precizno je izučio kretanje žrtve i njegove navike i čekao pogodan momenat za egzekuciju. Dan nakon ubistva izuzeti su snimci sa video-nadzora i nakon tri dana utvrđeno je da je osoba sa fotografije počinilac ovog zločina. Tada je Jovanović već bio van granica Crne Gore.