Hronika

U Dobroj Vodi pronašli auto sa drogom

| 08:12:2017 | 11:24:01

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su pronašli i oduzeli oko 50 kilograma skanka. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo „neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“.
 
Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su sinoć od 20:00 do 22:20 pratili putničko motorno vozilo, džip marke „Mitsubiši“, albanskih registarskih oznaka. Pokušali su da zaustave ovo vozilo u mjestu Vladimirske krute, ali se ono udaljilo u pravcu Bara. Službenici OGB Ulcinj su krenuli u potjeru i u Dobroj Vodi ga pronašli, parkirano na oko dva kilometra od magistralnog puta Vladimir – Bar. Vozilo je bilo otključano, a u njemu se niko nije nalazio.
 
O svemu su obaviješteni službenici Odeljenja bezbjednosti Ulcinj i Centra bezbjednosti Bar.

Policijski službenici su u vozilu „Mitsubisi“ pronašli dvije crne putne torbe u kojima se nalazilo 41 pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije zelene boje, ukupne težine oko 49,8 kilograma, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank.
 
Jutros, oko 7,30 časova službenici OGB Ulcinj su pronašli i N.S. (37) iz Skadra, koji je, kako se sumnja, upravljao vozilom marke „Mitsubisi“. Na lice mjesta došli su i službenici Odsjeka za borbu protiv droge i CB Bar. N.S. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo „neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“ .
 
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da mu se N.S privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Skank će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.