Hronika

Zaplijenili kilogram marihuane

| 22:12:2017 | 18:44:19

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su juče u sadejstvu sa službenicima Interventne jedinice Centra bezbjednosti Bar, pronašli i oduzeli oko kilogram marihuane i tom prilikom lišili slobode tri lica osumnjičena za krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.
 
Službenici Odsjeka i Interventne jedinice CB Bar su sinoć oko 21:50, na magistralnom putu Podgorica – Bar u mjestu Haj – Nehaj, zaustavili pmv marke “VW Golf II”, bosanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao D.J. (21) iz Rogatice, privremeno nastanjen u Baru, dok su se u vozilu nalazili J.B. (22) i D.L. (32), oba iz Bara. Pregledom lica i vozila, policijski službenici su ispod haube pronašli jedno veće PVC pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana, ukupne težine 1,014 kilograma.

 
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su D.J, J.B. i D.L. imali namjeru da opojnu drogu stave u tzv. uličnu prodaju na području Opštine Bar.
 
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.J, J.B. i D.L. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga”.