Hronika

Kisić Petrović puštena iz zatvora i napustila zemlju

izvor: Vijesti | 05:01:2018 | 13:03:43

Uz jemstvo od 100.000 eura iz pritvora je puštena Danijela Kisić Petrović (65), za koju je policija tvrdila da priprema nečiju likvidaciju. 
 
Baranka je iz spuškog Istražnog zatvora izašla 29. decembra i, prema nezvaničnim informacijama  “Vijesti”, odmah napustila Crnu Goru. Kisić Petrović je viđena u Dubrovniku u novogodišnjoj noći.
 
Ona je uhapšena 17. decembra nakon što je policija pretresom njene kuće u Baru pronašla arsenal oružja.
 
Branilac Kisić-Petrović, advokat Danilo Mićović  za “Vijesti” je potvrdio da je istražni sudija Osnovnog suda u Podgorici prihvatio da uz položeno jemstvo Baranku pusti da se brani sa slobode.
 
“Sudija Miladin Pejović je prvobitno prihvatio da joj uz jemstvo od 50.000 eura ukine pritvor, ali se na tu odluku žalilo tužilaštvo i vijeće je ukinulo. Nakon toga predložili smo jemstvo od 100.000 eura i ono je prihvaćeno. Odluka je postala pravosnažna u petak, kada je i puštena iz pritvora”, kazao je Mićović.
 
On je rekao da ne zna da li je Kisić Petrović napustila Crnu Goru, ali da joj nije određena mjera oduzimanja putnih isprava.
 
Nakon hapšenja Baranke iz Uprave policije zvanično su saopštili da su hapšenjem Kisić Petrović spriječili likvidaciju, ali nijesu saopštili čiju.