Hronika

Policija: Č.Č. nije CB prijavio da je neko pucao na njega

| 15:01:2018 | 16:12:32

Gotovo svi crnogorski mediji danas su objavili priču o sinoćnjem događaju u Sutomoru, kada je nepoznati napadač ispalio nekoliko hitaca na Čedomira Čabarkapu (55) iz Sutomora. Tim povodom danas se saopštenjem oglasila i Uprava policije. Prenosimo ga u potpunosti:
 
„U cilju tačnog i objektivnog informisanja javnosti povodom događaja od sinoć koji se odnosi na ispaljivanje hitaca od strane nepoznatog lica u pravcu Č.Č. u Sutomoru, a o kojem su se pojavile nezvanične informacije u medijima, obavještavamo vas  sljedeće:
 
Građanin Č.Č. nije Centru bezbjednosti Bar prijavio da je nepoznato lice u njegovom pravcu ispalilo hice iz vatrenog oružja. Do tog saznanja je došao policijski službenik CB Bar. Č.Č. u ovom događaju nije povrijeđen. Konstatovano je da Č.Č. ima povrede glave, ali koje nisu nastale od vatrenog oružja već ih je zadobio prilikom pada.
 
Naime, službenici CB Bar su 14.01.2018. godine oko 22:30 časova obaviješteni od strane policijskog službenika da je u saznanju kako je u pravcu Č.Č. iz Bara nepoznato lice ispalilo nekoliko hitaca i da je on ostao nepovrijeđen.
 
Izlaskom na lice mjesta i izvršenim uviđajem službenici CB Bar su u saznanju da se predmetni događaj odigrao oko 40 minuta prije vremena prijave, odnosno saznanja policijskog službenika o događaju.  Službenici CB Bar preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja, kao i razloga njegovog neprijavljivanja od strane Č.Č. Tokom obrade ovog događaja utvrđeno je da Č.Č. ima povrede, ali da te povrede nisu nanesene vatrenim oružjem već da ih je zadobio prilikom pada udarivši glavom o drveni predmet, nakon što je nepoznati  izvršilac navodno pucao u njegovom pravcu.
 
O predmetnom događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je ovlastio službenike CB Bar da izvrše uviđaj na licu mjesta, te kazao da će se nakon uvida u spise predmeta izjasniti o kvalifikaciji događaja“.