Hronika

Rasvijetlili krađu iz novinarkinih kola

| 26:02:2018 | 19:25:50

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su, operativnim radom i zahvaljujući analizama izvršenim u Forenzičkom centru, rasvijetlili tešku krađu počinjenu na štetu novinarke A.LJ.
 
Obavještenje o identifikovanju lica za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo je dostavljeno nadležnom tužiocu, budući da se radi o maloljetniku koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao 13 godina, te je zbog uzrasta ispod 14 godina po zakonu krivično neodgovoran.
 
Naime, tada nepoznato lice je, 12. juna 2015. godine u Baru obilo vozilo “Peugeot 205”, u vlasništvu Ljuce, na kojem je bila istaknuta aplikacija jednog medija. Iz vozila, na kojem je tada podesnim sredstvom polomljeno vozačevo staklo i dva stakla, otuđen je CD plejer koji je nakon toga odbačen i pronađen. Takođe je iščupan dio instrument table i iz vozila su otuđeni kablovi za paljenje vozila.
 
Na licu mjesta je izvršen uviđaj tokom kojeg su izuzeti tragovi i predmeti koji su potom upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
 
Sveukupne policijske aktivnosti, zajedno sa vještačenjima, dovele su do identifikovanja maloljetnog B.S, koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao 13 godina, a koji je rođen u Republici Srbiji sa privremenim boravkom u Baru.
 
O identifikovanju B.S. je obaviješten nadležni tužilac. Protiv lica, shodno zakonu, ne može biti podnijeta krivična prijava zbog uzrasta ispod 14 godina u vrijeme izvršenja krivičnog djela. O rasvjetljavanju krivičnog djela upoznata je i oštećena A.Lj.