Hronika

Pojašnjenje vezano za tekst o oduzimanju oružja

| 02:03:2018 | 12:58:26

Nakon demanta Nenada Milanovića, objavljujemo pojašnjenje vezano za objavu ranijeg teksta, kojeg je, prema informacijama iz Uprave policije napisala naša novinarka Vjera Knežević Vučićević.
 
-Povodom teksta “Policija zaplijenila više pištolja i municiju” objavljenog na portalu Bar Info 28. februara 2018. godine, u kojem se navodi da je “policija pretresom stana Ivane Milanović (1985) pronašla dva pištolja kalibar 7,65 i 357 magnum sa isteklim oružanim listovima koji su oduzeti i biće predmet vještačenja” našoj redakciji se obratio otac Ivane Milanović, Nenad Milanović.
 
On tvrdi da je oružje u njegovom vlasništvu, te da “policija nije pretresom pronašla oružje, već ga je on lično predao zajedno sa oružanim listovima koji su istekli i koji su pritom od prvog dana postojanja zavedeni u policiji”. Milanović ističe i da je oružje pronađeno u stanu koji se vodi na njegovo ime.
 
Iz Uprave policije dobili smo pojašnjenje da je “naredba za pretres glasila na ime Ivane Milanović (koja je time i bila predmet pretresa)”, kao i da su “konsekvence iste i u slučaju kada se oružje preda prije započetog procesa i kada ga službenici policije pronađu prilikom pretresa”.


 
“Ako se u objektu pretresa pronađe oružje bez dozvole, onda je u pitanju krivično djelo, a ako je dozvola istekla (kao što je to ovdje bio slučaj) ili nije izvršen ostavinski postupak (u slučaju kada je vlasnik preminuo) slijedi prekršajni nalog” - pojašnjeno nam je iz Uprave policije.