Hronika

Pronađena droga u stanu

| 12:03:2018 | 15:50:30

Službenici Uprave policije MUP-a –  Odsjeka za borbu protiv droge su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar i Sektora granične policije, sa policijskim psom za otkrivanje droge, pronašli i oduzeli heroin i kokain i lišili slobode E.M, osumnjičenog da je počinilo krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.
 
Službenici Odsjeka, CB Bar i SGP su 9. marta, postupajući po operativnoj informaciji, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi E.M. (36) iz Bara, za kojeg se sumnja da je iz stana vršio prodaju droge većem broju lica na području Opštine Bar. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli dvije pvc kesice sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je heroin mase 26,2 grama, pet pvc kesica sa sadržajem praškaste materija bijele boje za koju se sumnja da je kokain težine 9,05 grama kao i tri tablete buprenorfin od 8mg u farmaceutskom pakovanju i elektronsku vagu za precizno mjerenje.
 
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se E.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.
 
Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.