Hronika

Identifikovani maloljetnici koji su napali ljekara

| 17:03:2018 | 15:08:52

Službenici Centra bezbjednosti Bar identifikovali su lica koja su, kako se sumnja, napala ljekara T.M. prilikom pružanja ljekarske pomoći jednom licu ispred Doma učenika u Baru.
 
Dežurna služba CB Bar je 15. marta obaviještena od strane T.M, ljekara zaposlenog u Službi hitne medicinske pomoći u Baru, da je prilikom službene intervencije – pružanja ljekarske pomoći jednom licu, napadnut ispred Doma učenika u Baru od strane njemu nepoznatih lica za koja je naveo da su najvjerovatnije maloljetna. On je naveo da su se ta lica nakon napada dala u bjekstvo.
 
Službenici CB Bar su odmah po saznanju izašli na lice mjesta, obavili više razgovora i prikupili obavještenja u cilju identifikacije izvršilaca. Na osnovu policijskih mjera i radnji došlo se do saznanja o identitetu lica koja su, kako se sumnja, napala doktora T.M. S tim u vezi, drugom Centru bezbjednosti upućen je zahtjev za pronalazak lica i uzimanja izjava od njih.
 
Takođe, prema Osnovnom sudu u Baru iniciran je zahtjev, uz saglasnost državnog tužioca u ODT u Baru, za izdavanje naredbe za izuzimanje video zapisa u cilju utvđivanja činjeničnog stanja.


 
Nadležni tužilac će se o kvalifikaciji navedenog djela izjasniti nakon utvrđivanja svih činjenica i uvida u spise predmeta.
 
O svim daljim mjerama i radnjama u vezi konkretnog događaja javnost će biti blagovremeno obaviještena.