Hronika

Policija uhvatila maloljetnike u obijanju kola

| 24:03:2018 | 18:58:16

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar rasvijetlili su dvadeset imovinskih delikata – teških krađa, od kojih je 18 počinjeno u Baru, a dvije u Budvi. Za izvršenje ovih krivična djela osumnjičena su dva maloljetna lica, R.B. (14) i E.A. (15) iz Podgorice. Oni su sinoć zatečeni tokom izvršenja jednog od ovih krivičnih djela u Baru.
 
Službenici CB Bar su, sprovodeći kriminalnističko-taktičke mjere i radnje, u cilju prevencije izvršenja krivičnih djela protiv imovine, kao i drugih krivičnih djela, tokom prethodne noći, oko tri sata izjutra, u zasjedi u ulici Jovana Tomaševića u Baru u izvršenju teške krađe - obijanja vozila zatekli R.B. i E.A.
 
Lica su dovedena u CB Bar radi uzimanja izjave.
 
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su R.B. i E.A. iste večeri, u noći između 23. i 24. marta, na području Bara izvršili 18 krivičnih djela “teška krađa” na isti način - obijanje vozila podesnim sredstvom kojim su djelovali na brave vozila, nakon čega su iz vozila otuđili stvari i predmete koje su pronašli. Službenici CB Bar su pronašli sve otuđene predmete u ovim krivičnim djelima i vratili ih vlasnicima.
 
Osim toga, sumnja se da su ova dva lica prethodno u Budvi počinila dva ovakva krivična djela.
 
Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, odlučeno je da se krivična prijava protiv ova dva lica tužiocu podnese u redovnom postupku. Krivična prijava će biti podnijeta državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu po mjestu prebivališta osumnjičenih, odnosno u Podgorici.