Hronika

Za ubistvo sina 12 i po godina

by DNEVNE NOVINE | 10:04:2018 | 11:18:25

Apelacioni sud Crne Goге preinačio je presudu Velimiru Đuroviću iz Virpazara, kojom je zbog ubistva sina Raka bio osuđen na 10 i po godina zatvora, i povećalo mu kaznu za još dvije godine robije.
 
Prvostepenom presudom, koju je u Višem sudu u Podgorici izrekao sudija Predrag Tabaš, Đurović je bio osuđen na 10 i po godina zatvora. Ipak, Apelacioni sud je prihvatio žalbu Višeg državnog tužilaštva da je potrebna veća kazna za navedeno djelo. Sudije Apelacionog suda izrekle su okrivljenom 12 godina zatvora zbog ubistva i osam mjeseci zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, izričući jedinstvenu kaznu od 12 i po godina.
 
Apelacioni sud je utvrdio da je prvostepena presuda donesena na osnovu jasnih dokaza. U njihovoj odluci piše da ni optuženi Đurović u svojoj odbrani nije osporavao da je u sina pucao iz nelegalnog karabina. Stravična porodična tragedija dogodila se 1. avgusta 2016. godine, oko 19 časova i 30 minuta, kada je Velimir nakon svađe pucao u sina.
 
Ranjenog mladića hitno su transportovali u KCCG, ali je on, na žalost, na putu prema Podgorici podlegao povredama zadobijenim vatrenim oružjem. Velimir Đurović uhapšen je nedugo pošto je usmrtio sina.