Hronika

Uhapšeni zbog trgovine heroinom

| 20:04:2018 | 11:33:54

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su juče u sadejstvu sa službenicma Centra bezbjednosti Bar i službenicima Sektora granične policije sa policijskim psom za otkrivanje droga, a postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres na jednoj lokaciji i tom prilikom pronašli i oduzeli oko 28 grama opojne droge heroin. Dva lica su lišena slobode.
 
“Službenici Odsjeka, CB Bar i SGP su 19. aprila, postupajući na osnovu operativne informacije da se iz jednog stana svakodnevno vrši prodaja opojne droge heroin većem broju lica na području Opštine Bar, izvršili pretres stana koji koristi bezbjednosno interesantno lice I.C. (37) iz Bara i lice koje je njegov srodnik J.C. (70) iz Bara. Prilikom pretresa, policijski službenici su pronašli i oduzeli PVC kesicu sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, težine 28,1 gram, praškastu materiju rasutu po stolu mase 0,4 grama i više sredstava komunikacije sa SIM karticama. J.C. je, kada je ugledala policijske službenike, pokušala da uništi predmet krivičnog djela tako što je pocijepala jednu PVC kesicu sa sadržajem praškaste materije, neutvrđene količine, i počela da je prosipa u sudoper i poliva vodom, u čemu su je spriječili policijski službenici i od nje oduzeli kesicu u kojoj je ostalo 28,1 gram materije”, kaže se u saopštenju Uprave policije.
 
Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se I.C. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, dok je za J.C naložio da se liši slobode zbog sumnje da je počinila krivično djelo “sprječavanje dokazivanja”.
 
Takođe, prilikom pretresa, I.C. je policijskim službenicima, koji su vršili pretres, uputio ozbiljne prijetnje da će ih napasti u vršenju službene dužnosti. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je ovaj događaj kvalifikovao kao krivično djelo “napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”.