Hronika

Uhapšen zbog krijumčarenja ljudi

| 08:05:2018 | 13:30:07

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su juče, u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj – Regionalni centar Jug, postupajući na osnovu operativnih podataka, u mjestu Ostros lišili slobode lice za koje se sumnja da je počinilo krivično djelo “nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi”.
 
Službenici CB Bar i OGB Ulcinj su juče, postupajući na osnovu operativnih podataka, na magistralnom putu Ulcinj – Ostros, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW Passat“ ulcinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao K.M. (35) iz Ulcinja, dok se u vozilu nalazilo šest sirijskih državljana – migranata, dva muškarca, jedna žena i troje djece, koji nisu posjedovali lična dokumenta.
 
K.M. je, kako se sumnja, po unaprijed postignutom dogovoru sa sirijskim državljanima na teritoriji Republike Albanije, za iznos od 200 eura, imao namjeru da šest sirijskih državljana preveze iz Sukobina do Podgorice koristeći putni pravac preko Ostrosa. On je, sumnja se, sirijske državljane, dok su se dogovarali u Albaniji, uputio da pređu državnu granicu sa Crnom Gorom iz Albanije nelegalno, odnosno van graničnog prelaza Murićani – Sukobin, što su oni i uradili. K.M. ih je, sumnja se, potom sačekao u mjestu Sukobin i iz koristoljublja imao namjeru da ih iz Sukobina preveze do Podgorice koristeći putni pravac preko Ostrosa.
 
Sirijski državljani su predati inspektoru za strance OB Ulcinj radi daljeg postupanja.
 
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju koji je naložio da se K.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi”. Tužilac će takođe uzeti izjavu i od sirijskih državljana.