Hronika

Uhapšena majka zbog ubistva bebe

| 11:05:2018 | 19:23:43

Službenici Uprave policije MUP-a rasvijetlili su u kratkom roku slučaj ubistva djeteta čiji je beživotno tijelo dovezeno sinoć u Službu hitne medicinske pomoći.
 
Zbog sumnje da je počinila krivično djelo “teško ubistvo”, na štetu djeteta muškog pola starog šest mjeseci, slobode je danas lišena majka djeteta M.Š.
 
Policijski službenici su sinoć obaviješteni da je je u Službu HMP dovezeno dijete bez znakova života. Službenici policije su odmah na lice mjesta uputili uviđajnu ekipu koja je po odobrenju tužioca izvršila uviđaj. Izuzeti tragovi sa lica mjesta upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja. Na osnovu uviđaja, policijski službenici i nadležni državni tužilac iz Višeg državnog tužilaštva su zahtijevali vršenje obdukcije tijela djeteta, budući da su tragovi sa lica mjesta, kao i druge policijske mjere i radnje koje su preduzete ukazivale na to da je izvršeno krivično djelo.
 
Nakon izvršene obdukcije, u policijskim prostorijama su uzete izjave od roditelje preminulog djeteta. Izvršena je kriminalistička obrada nakon koje je danas oko 18:00 slobode lišena majka djeteta M.Š.
 
Osumnjičena će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo “teško ubistvo”.