Hronika

Za ubistvo bebe majka krivi ljekove za epilepsiju

Pobjeda / TVCG | 13:05:2018 | 14:59:59

Dvadesetdevetogodišnja Mirjana Škrijelj (Došljak) iz Bara, koja je priznala da je ubila svoju šestomjesečnu bebu u porodičnoj kući u Sutomoru, danas je privedena kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici. Određen joj je pritvor od 30 dana, zbog mogućnosti uticaja na svjedoka, a odbrana je najavila žalbu.

Ona je juče saslušana u Višem državnom tužilaštvu, nakon čega joj je određeno zadržavanje do 72 sata.
 
Iz tužilaštva su najavili da će tražiti određivanje pritvora.
 
Tokom saslušanja u Tužilaštvu osumnjičena je pravdala zločin terapijom jakim ljekovima, koje uzima zbog epilepsije. Da li boluje od epilepsije, kako je osumnjičena Škrijelj saopštila u Tužilaštvu, i koliko ljekovi mogu da imaju uticaja na svijest u trenutku izvršenja krivičnog djela, pokazaće dalja istraga, piše “Pobjeda”.
 
Na saslušanju u Tužilaštvu, kao i prilikom prvog saslušanja pred inspektorima, nije pokazivala emocije.
 
Tijelo nesrećne bebe je pronašao otac u krevecu. Beba je bila zamotana u mušemi i nije davala znakove života. Otac je odnio dijete u Hitnu pomoć, gdje su ljekari konstatovali smrt. O svemu tome ljekari su obavijestili policiju i tužilaštvo, a zatim je obavljena obdukcija.
 
Nalaz je pokazao da je beba zadavljena mušemom, pa su inspektori obavili poligrafsko ispitivanje koje Mirjana Škrijelj nije prošla.