Hronika

VIDEO: Filmsko hapšenje Beranaca zbog iznude

by Vjera Knežević Vučićević | 16:05:2018 | 21:01:33

Danas su Barani u sred dana (oko 16 časova) imali priliku da prisustvuju „filmskom“ hapšenju koje se odigralo na Bulevaru Dinastije Petrovića. Slobode su zbog krivičnog djela iznuda lišeni Beranci N.P. (1981) i N.B (1990).
 
Naime, kako saznajemo, danas je D.M. (1982) iz Bara pripadnicima Centra bezbjednosti Bar prijavio da već duži vremenski period dobija prijetnje po život od N.P. ,pa strahuje za svoju i bezbjednost porodice.

 
 
„Po prijemu obaviještenja, uz koordinaciju sa tužiocem, policijski službenici CB Bar su, nakon saznaja o mjestu sastanka i zahtjevima koje je uputio N.P. organizovali obilježavanje novčanica i zasjedu. Nakon primopredaje traženog iznosa pripadnici policije lišili su slobode N.P. i N.B. Tom prilikom je kod N.P. koji je bezbjedonosno interesantno lice, u džepu pronađen obilježeni novac koji je potom oduzet“, saopšteno je iz policije.
 
Naš izvor objašnjava da je oštećeni D.M. ušao u poslovni odnos kupovine vozila sa trećim licem (poznanikom  N.P.) čime je došao u situaciju da pod prijetnjom da će biti napadnut, prihvati na sebe nepostojeći dug od 2.500 eura, koji od za sada NN lica navodno otkupljuje prijavljeni N.P.
 
„N.P. pod prijetnjava pokušava da, dolazeći u više navrata u Bar, od oštećenog iznudi novac. Danas je sa istom namjerom, u pratnji poznanika N.B. (čija se uloga u ovom djelu ispituje) ponovo došao u Bar i to na radno mjesto oštećenog, gdje mu pod prijetnjom iznova pokušava iznuditi novac. Traži iznos od 500 eura i daje mu rok do 15 časova da ga obezbijedi“, navodi naš izvor.
 
O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Baru koji je nakon što je djelo N.P. okvalifikovao kao iznuda na štetu D.M. naložio da se N.P. liši slobode dok se okolnosti i uloga drugih lica u ovom događaju ne ispitaju.