Hronika

Uhapšeni zbog marihuane

| 29:05:2018 | 12:20:56

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su danas, postupajući na osnovu operativnih saznanja, lišili slobode dva bezbjednosno interesantna lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanjen u promet opojnih droga”.
 
Službenici Interventne jedinice CB Bar su noćas oko 1:30, postupajući na osnovu operativnih informacija, zaustavili putničko motorno vozilo marke “Chevrolet“ kotorskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazila bezbjednosno interesantna lica B.Đ. (20) i D.H. (21) iz Bara. Kontrolom vozila, policijski službenici su ispod haube pronašli i oduzeli jednu pvc kesu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuna, ukupne težine 173,3 grama.
 
Lica i droga su predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droga na dalje postupanje.
 
Opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
 
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila navedeno krivično djelo.