Hronika

Policija privela dinamitaše zbog nezakonitog izlova ribe

| 30:05:2018 | 10:50:03

Službenici Uprave policije MUP-a – Stanice granične policije Bar juče su na dvije lokacije kontrolisali tri lica i pronašli i oduzeli eksplozivna i druga sredstva za koja se sumnja da su namijenjena nezakonitom izlovu ribe. Oduzeli su i ribu za koju se sumnja da je izlovljena na nezakonit način. Dva lica su lišena slobode, dok je treće lice novčano kažnjeno zbog prekršaja.
 
Službenici Stanice granične policije Bar su 29. maja oko 8:30, na lokalitetu brda Volujica, u blizini tunela Rikavac, kontrolisali i legitimisali Lj.P. (45) i A.B. (38) iz Bara. Izvršen je pregled ovih lica, kao i užeg i šireg lica mjesta, te su u neposrednoj blizini navedenih lica pronađene tri eksplozivne naprave za koje postoji osnov sumnje da se radi o dinamitu. Ova dva lica su privedena u Centar bezbjednosti Bar. Nakon uzetih izjava, Lj.P. i A.B. su lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo. 
 

Službenici SGP Bar su juče oko 13:10, na lokalitetu Kraljičina plaža kontrolisali D.B. (58) iz Bara. Izvršenim pregledom lica i terena su u neposrednoj blizini ovog lica pronađene tri transportne torbe pune izlovljene ribe (skakavice) težine oko 70 kilograma, kao i pušku za podvodni ribolov i veću količina opreme za izlov ribe. D.B. je doveden na Granični prelaz Luka Bar gdje je predat inspektoru za morsko ribarstvo koji je ovom licu izdao prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne u iznosu od 250 eura, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi. Nakon toga ovo lice je predato službenicima CB Bar radi uzimanja parafinske rukavice, jer postoji osnov sumnje da je riba izlovljena upotrebom eksplozivnih naprava.