Hronika

Novi udar policije na dinamitaše

| 01:06:2018 | 14:52:25

Na obali kod tunela Ćafe pronađena su četiri pakovanja dinamita i oprema za izlov ribe. Kriminalistička obrada četiri lica je u toku.
 
Službenici Uprave policije MUP-a – Stanice granične policije Bar juče su, tokom preduzimanja mjera i radnji na otkrivanju i sprječavanju krivičnih djela u vezi sa nezakonitim izlovom ribe, na obali u blizini tunela Ćafe pronašli četiri pakovanja dinamita i opremu za izlov ribe. U blizini su pronađena i četiri lica koja su predmet kriminalističke obrade službenika Centra bezbjednosti Bar zbog sumnje da su dinamit i oprema bili u njihovom posjedu, u namjeri vršenja nezakonitog ribolova.
 
Aktivnosti službenika SGP Bar trajale su juče od 3:00 do 10:00, a sprovođene su na lokalitetu brda Bigovica do tunela Rikavac – Opština Bar. O pronalasku dinamita i opreme obaviješteni su službenici CB Bar i Direktorat za vanredne situacije MUP-a, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti. Službenici SGP Bar obezbjeđivali su lice mjesta do izuzimanja eksplozivnih naprava.
 
Četiri lica koja su pronađena u blizini lica mjesta su predmet kriminalističke obrade a u vezi sa krivičnim djelom "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", kao i krivičnim djelom "nezakonit ribolov".