Hronika

Uzalud bježao niz konopac od policije

| 25:06:2018 | 18:49:52

Policija je u Baru je danas tokom pretresa, u stanu u Pristanskim lamelama, pronašla pištolj i municiju, kao i veću količinu predmeta i garderobe za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela i uhapsila državljanina Srbije S.C. (28).
 
“Prethodno je policija došla do saznanja da se u jednom iznajmljenom tzv. ‘štek stanu’ kriju osobe za koje se sumnja da su izvršioci krivičnih djela. Dolaskom na tu lokaciju zatečena je jedna osoba koja se zaključala u stan. Kako bi izbjegao hapšenje osumnjičeni je skočio sa drugog sprata stambene zgrade, sa visine od preko 10 metara, i dao se u bjekstvo”, saopštila je Uprava policije.
 
Kako je Bar Info saznao od očevidaca policijske akcije, osumnjičeni se prilikom bjegstva spustio sa terase uz pomoć konopca.
 
U akciji hapšenje učestvovali su i službenici Interventne jedinice, koji su zajedno sa službenicima CB Bar brzom i efikasnom akcijom uhapsili S.C. pola sata nakon bjekstva, u naselju Šušanj.
 
“On je prilikom hapšenja policajcima dalo na uvid ličnu kartu koja glasi na ime druge osobe, a utvrđeno je da je pravi identitet osumnjičenog S.C. (28) iz Republike Srbije. Potom je policija po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Baru, pretresla stana i pronašla i oduzela pištolj marke CZ M57 kalibra 7,62mm sa okvirom u kojem se nalazilo sedam metaka istog kalibra, kao i veću količinu predmeta i garderobe za koje se sumnja da potiču iz krivčnih djela počinjenih na štetu butika Benetton i radnje Tehnostil”, naveli su u policiji.
 
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se S.C. uhapsi, uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sunmnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se o postojanju drugih krivičnih djela naknadno izjasniti.