Hronika

Nesreća na putu ka Ulcinju, poginuo mladić

by Vjera Knežević Vučićević | 26:07:2018 | 09:18:46

Elvir Nikezić (19) iz Bara smrtno je stradao u teškom saobraćajnom udesu koji se jutros oko 7 sati i 20 minuta dogodio u naselju Zaljevo, na magistralnom putu Bar- Ulcinj.  U sudaru tri putnička automobila i kamiona za prevoz vode kod tunela Ćafe, povrijeđene su Nelvida Aljkanović (49) i Lela Kalač (37) obije iz Bara. Vozač kamiona je prošao bez povreda.
 
Direktor bolnice dr Dragoslav Tomanović saopštio je da je Nikezić u tu zdravstvenu ustanovu dovežen bez znakova života.
 
“Prvi ljekarski pregledi ukazuju da dvije pacijentkinje nemaju teške tjelesne povrede, nijesu životno ugrožene”,  kazao je Tomanović.

 
 
Prema nezvaničnim informacijama nesrećni mladić je bio u putničkom automobilu koji se sudario sa kamionom na dijelu puta kod skretanja za naselje Sveti Ivan. Nakon toga je došlo do lančanog sudara u kojem su učestvovala još dva automobila koja su se kretala iza Nikezića.
 
Na licu mjesta su cijelog jutra bile ekipe ljekara, vatrogasaca i pripadnici policije.
 
Saobraćaj između Bara i Ulcinja bio je u prekidu do 11 sati i 15 minuta,  a sa obije strane bile su formirane kilometarske kolone vozila.
 
Portparol osnovnog državnog tužilaštva Radovan Đurišić saopštio je Radio Baru da će istraga koju sprovodi vještak saobraćajne struke utvrditi pod kojim okolnostima je došlo do nesreće. On je kazao da su se u sva četiri vozila nalazili samo vozači. Putnički automobili su se kretali iz pravca Ulcinja ka Baru, a kamion od Bara.