Hronika

Policajci pronašli plastenik marihuane

foto: ilustracija | 30:07:2018 | 21:32:18

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge danas su u Baru, pretresom kuće i dvorišta koje je koristio državljanin Bjelorusije M.Č. (42) iz Minska, sa privremenim boravkom u Baru, pronašli i oduzeli 40 stabljika marihuane koje su bile zasađene u plasteniku i još oko 30 grama marihuane u kući. Ovo lice je lišeno slobode.
 
Službenici ovog Odsjeka su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pribavili naredbu od sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, na osnovu koje su danas izvršili pretres kuće, drugih prostorija i dvorišta u Baru koje je M.Č. koristio.
 
Pretresom je pronađeno i oduzeto 13 stabljika marihuane visine od 1 m do 1,5 m, koje su bile zasađene u plasteniku koji se nalazi u dvorištu kuće, 27 stablljika marihuane visine od 0,5 do 1.5m, koje su bile u dvorištu, kao i pet manjih PVC pakovanja sa sadržajem sasušene biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, težine 30,2 g, a koja su pronađena u spavaćoj sobi u kući.
 
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.
 
M.Č. je lišen slobode i biće, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“.
 
Sumnja se da je M.Č. uzgajao 40 stabljika marihuane, ukupne težine oko 15,2 kilograma, radi prerade, kako bi drogu stavio u promet, te da je posjedovao marihuanu težine 30,2 grama nađenu u kući takođe radi njene prodaje.
 
Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.