Hronika

Oduzeli krijumčarene cigarete vrijedne 1,4 miliona eura

| 03:08:2018 | 16:59:51

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije – Specijalnog policijskog odjeljenja su juče u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar, a postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, kontrolom teretnog vozila pronašli i oduzeli oko 65.000 šteka inostranih cigareta bez akciznih markica, vrijednih 1,4 miliona eura. Tri lica su lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivična djela “stvaranje kriminalne organizacije” i “krijumčarenje”.
 
Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su u sadejstvu sa službenicima CB su u koordiniranoj akciji u Sotonićima, kontrolisali tmv marke “Iveco” koje je u vlasništvu jednog preduzeća iz Bara, pronašli i oduzeli 64.998 šteka inostranih cigareta bez akciznih markica, koje su bile namijenjene za prodaju na sivom tržištu, a čija procijenjena vrijednost iznosi oko 1.400.000 eura.
 
U ovoj akciji lišeni su slobode D.Š. i R.B. iz Bara i S.V. iz Podgorice.
                                                                                         
Pronađene i oduzete cigarete su predate službenicima Uprave carina na dalju nadležnost.
 
Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja intenzivno preduzimaju dalje mjere i radnje na identifikovanju organizatora i drugih članova ove kriminalne organizacije.