Hronika

Uhapšen zbog pljački u Baru, Budvi i Nikšiću

| 06:08:2018 | 12:38:18

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva rasvijetlili su pet imovinskih delikata – četiri razbojništva i jednu tešku krađu. Od ovih pet krivičnih djela dva su počinjena u Budvi, dva u Baru i jedno u Nikšiću. Lice osumnjičeno da ih je izvršilo, P.Š. (26) iz Podgorice, lišeno je slobode.
 
Službenici CB Budva su lišili slobode P.Š. sinoć tokom zasjede, dok je on danas, uz posebne izvještaje kao dopune krivičnih prijava prethodno podnijetih protiv nepoznatog izvršioca, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.
 
Osumnjičeni P.Š. je, kako se sumnja, dva krivična djela u Budvi – razbojništvo i tešku krađu počinio u februaru ove godine. On je, sumnja se, krivično djelo “razbojništvo” počinio 20. februara 2018. godine, kada je ušao u objekat kladionice “Volcano d.o.o. Vezuv” i radnicu primorao da mu preda pazar u iznosu od 570 eura. P.Š. je, sumnja se, krivično djelo “teška krađa počinjeno na drzak način” izvršio osam dana kasnije, 28. februara u objektu kladionice “Lob” u istom gradu.
 
Tokom kriminalističke obrade ova dva predmeta rasvijetljena su još tri krivična djela za koja se sumnjiči P.Š, i to dva krivična djela “razbojništvo” počinjena u januaru i avgustu ove godine u Baru na štetu dva objekta sportskih kladionica “Volcano d.o.o. Vezuv” i jedno krivično djelo razbojništvo u Nikšiću počinjeno u februaru ove godine takođe na štetu objekta  sportske kladionice “Volcano d.o.o. Vezuv”.
 
Osumnjišeni P.Š. je državnom tužiocu u ODT u Kotoru priveden uz posebne izvještaj za dva krivična djela počinjena u Budvi, dok su službenici CB Bar i CB Nikšić uzeli izjave od njega u vezi sa krivičnim djelima počinjenim u ova dva grada, te će stoga nadležnom tužiocu biti proslijeđeni i posebni izvještaji i za ova krivična djela.