Hronika

Vozači iz Bara počinili teške saobraćajne prekršaje

| 15:08:2018 | 17:23:51

Policijski službenici za bezbjednost saobraćaja juče su registrovali tri teška saobraćajna prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine, od kojih su dva počinili vozači iz Bara.
 
“Vozača N.G. (20) iz Bara koji je upravljao Audijem A6 i kretao se magistralnim putem Podgorica - Bar oko 20 sati je zaustavila policija u mjestu Sozina zbog prekoračenja brzine. Na mjestu gdje je ograničenje 80km/h snimljena je brzina kretanja od 160 km/h, iako je po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h. Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava i izdat prekršajni nalog zbog neposjedovanja vozačke dozvole kod sebe", saopšteno je iz Uprave policije.
 
"E.R. (21) iz Bara, koji je upravljao vozilom marke „VW Golf” i kretao se magistralnim putem Podgorica – Bar, gdje je oko 15,45 časova zaustavljen u mjestu Goričani, zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 151 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici, ograničena na 70 km/h shodno odredbama člana 37a ZOBS-a na putevima. Protiv pomenutog vozača podnijeta je prekršajna prijava iz člana 319 stav 1 tačka 4 i izdat prekršajni nalog zbog neposjedovanja vozačke dozvole kod sebe”, kazali su iz Uprave policije.