Hronika

Baranin uhapšen zbog nanošenja teške povrede

| 24:08:2018 | 00:55:49

Devetnaestogodišnji P.V. iz Bara uhapšen je zbog sumnje da je napao dvojicu mladića i tom prilikom im nanio teške tjelesne povrede.
 
Kako je saopšteno iz Uprave policije, P.V. se sumnjiči da je oko 5:15 jutros u Sutomoru, bez povoda napao G.S. (19) i tom prilikom mu pesnicom slomio vilicu.
 
Potom je, kako se sumnja, napao N.S. (19) kojem je zadao udarac u glavu, zbog kojeg je mladić pao i udario glavom o beton. Obojica oštećenih su državljani Srbije, porijeklom iz Rume.
 
Kako je saopšteno iz policije, njih dvojica nisu slučaj prijavili policiji, već su otišli na smještaj, i N.S. odveli u Hitnu pomoć tek kada su nakon par sati primijetili da je pao u nesvijest.
 
"Dežurna služba Centra bezbjednosti Bar je, 23.08.2018. godine, obaviještena od strane HMP da je u njihove prostorije, u pratnji drugova, u nesvjesnom stanju doveden N.S. (19) iz Rume, Republika Srbija i da je tjelesne povrede zadobio u alkoholisanom stanju, odnosno da se samopovrijedio prilikom pada. Zbog težine zadobijenih povreda ovo lice je upućeno u Opštu bolnicu u Baru a nakon toga na dalju hospitalizaciju KCCG. Službenici barske policije su odmah izašli na lice mjesta i na osnovu preduzetih mjera i radnji na osnovu prikupljenih dokaza i obavještenja prikupljenih od građana došli do saznanja da je riječ o prikrivanju krivičnog djela od strane oštećenih lica. G.S. (19) iz Rume, Republike Srbije, koji je poznanik oštećenog N.S, je takođe zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu frakture vilice. Ovom licu je ukazana ljekarska pomoć u Opštoj bolnici u Baru", saopšteno je iz Uprave policije.
 
Prilikom hapšenja sa P.V. su bili Đ.S. (20) i J.M. (20) iz Bara, koji neće biti obuhvaćeni krivičnom prijavom. Oni su, kako navode iz policije, spriječili dalje sukobe.
 
O slučaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, koji je naložio da se P.V. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda i krivično djelo nasilničko ponašanje.