Hronika

Pretresom pronašli oružje, municiju, eksploziv

| 24:08:2018 | 17:07:26

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su u sadejstvu sa službenicima Regionalnog centra granične policije „Jug“, preduzimajući aktivnosti u cilju suzbijanja nezakonitog izlova ribe upotrebom dinamita, pretresom pronašli i oduzeli oružje, municiju, eksploziv i ostale predmete.
 
Službenici CB Bar i RCGP „Jug“ su izvšili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.Z. (42) iz Bara. Tom prilikom su pronašli oduzeli pištolj marke M57 kalibra 7,62 mm sa oružnim listom, lovačku pušku kalibra 16 mm sa oružnim listom istekle važnosti koji se vodi na treće lice, 242 komada puščane municije, 477 komada različite pištoljske municije, ručno napravljen eksploziv sa umetnutim olovom koji je, kako se sumnja, bio spreman za nezakonit izlov ribe, dvije kapisle sa umetnutim štapinom i pet kocki nepoznate materije nalik na eksploziv čiji će sastav biti utvrđen nakon vještačenja.
 
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se protiv M.Z. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“.