Hronika

Iz Bara kretali na krađe u Ulcinj

| 27:08:2018 | 15:12:20

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj rasvijetlili su 16 slučajeva obijanja vozila koja su se dogodila tokom jula i avgusta ove godine na parkiralištima kod plaža na području Opštine Ulcinj. Zbog sumnje da su počinili ova krivična djela, slobode su lišena dva državljanina Republike Srbije, D.N. (63) iz Valjeva i V.M. (32) iz Pančeva. Dio stvari koje su ova dva lica, kako se sumnja, otuđila iz vozila nakon obijanja je pronađen i vraćen vlasnicima.
 
Ulcinjska policija je juče identifikovala i lišila slobode D.N. (muškog pola) i V.M. (ženskog pola). 
 
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova dva lica boravila u Baru tokom jula i avgusta ove godine, te da su rent-a-car vozilom srbijanskih registarskih oznaka dolazila do plaža na području Ulcinja, gdje su na parkiralištima u blizini vršila obijanje vozila. Nakon obijanja ova lica su, sumnja se, iz vozila otuđivala novac, mobilne telefone i druge vrijedne stvari koje su potom prodavala.
 
Kod ova dva osumnjičena lica je pronađen dio otuđenih stvari koje su vraćene oštećenim licima, dok se za ostalim otuđenim stvarima traga.
 
U vezi sa navedenim licima izvršena je provjera preko Zajedničkog centra za policijsku saradnju Trebinje, gdje smo došli do podataka da su D.N. i V.M. višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela na teritorijama druge države.
 
O navedenim događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa u produženom trajanju u saizvršilaštvu, na štetu 16 lica.