Hronika

Opširnije o zaplijeni skoro 65 kilograma marihuane

| 26:09:2018 | 10:58:38

Kako je Bar Info sinoć javio, policija je u Baru oduzela oko 64,8 kilograma marihuane i uhapsila državljane Albanije I.K (24) i A.L. (23).
 
Oni se terete da su počnili kriivčno djelo neovlašena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je E.B. (29), takođe državljanin Albanije, uhapšen zbog sumnje da je počinio to krivično djelo putem pomaganja.
 
"Službenici CB Bar i RCGP ‘Jug’ su, 25. septembra, postupajući na osnovu operativnih saznanja, izvršili blokadu grada i zaustavili više vozila među kojima je i vozilo marke ‘Audi Q7’ albanskih registarskih oznaka, a koje je pokušalo da izbjegne kontrolu. Prilikom zaustavljanja ovog vozila lica koja su se nalazila u njemu su se dala u bjekstvo. Nakon kraće potjere lica su lišena slobode, i utvrđeno je da se radi o I.K. i A.L. Detaljnim pregledom vozila, u njegovom zadnjem dijelu, policijski službenici su pronašli i oduzeli dvije crne torbe u kojima su se nalazila pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 64,769 kilograma. Slobode je liše i E.B. koji je upravljao vozilom ‘Mercedes’, a koji se kretao ospred vozila ‘Audi Q7’ u namjeri da bude tzv. čistač, odnosno da prati situaciju i javi drugim osumnjičenima da li je put za prevoz droge slobodan. I.K, A.L. i E.B. su predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

 
Droga je upućena u Forenzički centar.
 
"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se osumnjičeni liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela", dodaju iz policije.