Hronika

Pobjegao iz zatvora u Srbiji i pokušao da siluje djevojku

| 13:10:2018 | 17:53:47

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su za manje od šest sati riješili pokušaj silovanja koji se dogodio jutros u Baru. Osumnjičeno lice je identifikovano, pronađeno i lišeno slobode.
 
Radi se o državljaninu Republike Srbije, D.Đ. (32) iz Zaječara, koji je, kako se sumnja na osnovu dosadašnjih sprovedenih aktivnosti, pobjegao iz zatvora u Srbiji i ilegalno ušao u Crnu Goru. Silovanje u pokušaju je izvršeno na štetu osamnaestogodišnje djevojke.
 
Sumnja se da je D.Đ, koji je imao kapuljaču na glavi, sa leđa prišao 18-otogodišnjoj djevojci i uz prijetnju nožem pokušao da je primora na seksualni odnos, u čemu nije uspio jer je djevojka sve vrijeme pružala fizički otpor i tako zadobila posjekotine od noža u predjelu dlanova, a potom je uspjela da se otrgne i pobjegne, nakon čega je o svemu obaviještena policija.
 
Događaj je Centru bezbjednosti Bar prijavljen jutros oko 4:45 časova. Odmah po prijavi, službenici CB Bar su preduzeli sve neophodne aktivnosti kako bi se lice koje je pokušalo silovanje identifikovalo, lociralo i lišilo slobode.
 
Intenzivnim radom na terenu i zahvaljujući nizu operativno-taktičkih mjera i radnji, lice je lišeno slobode nakon manje od šest časova od prijave događaja. On je prvo policijskim službenicima na uvid dao dokumenta navodno izdata od strane jedne države u regionu koja su glasila na drugo ime, za koja je utvrđeno da su falsifikovana. Nakon toga utvrđen je njegov stvarni identitet, kao i to da je, kako se sumnja, pobjegao iz zatvora u Srbiji i išao ilegalno u Crnu Goru.
 
U toku su dalje provjere za ovo lice posredstvom NCB Interpol Podgorica. On je lišen slobode i uz krivičnu prijavu će biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “silovanje u pokušaju”.
 
Djevojci je pružena medicinska pomoć zbog povreda koje je zadobila dok se branila od lica koje je pokušalo da je siluje.