Hronika

Kisić dobila šest mjeseci kućnog zatvora

| 18:10:2018 | 18:03:11

Osnovni sud u Podgorici usvojio je sporazum o priznanju krivice koji je slikarka Danijela Kisić Petrović sklopila sa Osnovnim tužilaštvom, a po kojem je dobila šestomjesečnu kaznu kućnog zatvora. Kisić, koja je uhapšena 17. decembra prošle godine zbog nedozvoljenog držanja oružja, u sporazumu se obavezala da uplati i novčani iznos od oko 50.000 eura, a najveći iznos uplatila je KCCG – ukupno 20.000 eura.
 
Ona se tereti da je 17. decembra 2017. godine, u naselju Mirovica u Baru, u porodičnoj kući, neovlašćeno držala veću količinu vatrenog oružja i municije kategorije “A” i to automatski pištolj sa okvirom bez municije i sa rezervnim okvirom sa 30 komada municije, automatski pištolj sa okvirom sa 20 komada municije, tri okvira za automatski pištolj sa ukupno 50 komada municije, kao i revolver sa sedam komada municije.
 
Policija je nakon hapšenja optužene saopštila da je njenim lišavanjem slobode spriječena likvidacija jedne osobe, čije ime nijesu htjeli da spomenu.
 
Kisić Petrović je u žiži javnosti godinama zbog brojnih podnesenih tužbi protiv sugrađana. Zbog toga što je često optuživala tužioce i sudije iz Bara, ali i Ulcinja, predmet je ustupljen podgoričkom tužilaštvu.