Hronika

Dvadeset godina zatvora za ubistvo bračnog para

by CDM | 05:11:2018 | 14:40:23

Uroš Jegdić osuđen je na dvadeset godina zatvora i obavezno psihijatrijsko liječenje u bolnici u Dobroti, zbog ubistva komšija, bračnog para Dušana (64) i Bosiljke Kalezić (52) na spavanju u naselju Šušanj.
 
Prvostepenu presudu izrekla je sutkinja Višeg suda u Podgorici, a odbrana je najavila žalbu.
 
Na prošlom ročištu iznošenjem završnih riječi postupak je zaokružen, a tužilac Željko Tomković kazao je da sud okrivljenog treba da oglasi krivim za djela za koja se tereti i osudi po zakonu, dodajući da je optuženi Jegdić u vrijeme izvršenja djela postupao sa direktnim umišljajem.
 
Tom prilikom branilac okrivljenog, advokat Dragana Vujović, zahtijevala je da sud uzme u obzir duševno stanje okrivljenog, kao i to da nije imao motiv za ovo djelo, dodajući da je do kraja suđenja ostalo nerazriješeno pitanje procesne sposobnosti optuženog.
 
Ranije je komisija vještaka potvrdila da okrivljeni ima teži duševni poremećaj, te da u nalazu nijesu našli da postoje sumanute ideje i halucinacije koje su osnova šizofrenije.
 
Jegdić je tokom 2010. godine imao 15 pregleda kod psihijatra zbog čega vještaci tvrde da je nemoguće da ima šizofrenije jer tada nije prepoznata.
 
Prema navodima optužnice, Jegdić je 5. maja prošle godine u jutarnjim satima, polomivši prozorsko staklo, ušao u kuću Kalezića, a potom u spavaću sobu Dušana i Bosiljke i pucao im u glave. Zatim je pobjegao naoružan u šumu nekoliko kilometara dalje, gdje je pokušao da izvrši samoubistvo, ali policija ga je sustigla i prilikom hapšenja imao je konopac oko vrata.