Hronika

U Baru prekinut lanac trgovine ljudima

| 24:12:2018 | 10:52:16

Barska policija uhapsila je bezbjednosno interesantne osobe Z.K (39) iz Nikšića, dok za Baraninom A.C. (40) intenzivno traga zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovina ljudima. Za Baraninom je, kako je saopšteno iz Uprave policije, raspisana potjernica.
 
Barska policija je u svoje službene prostorije privela tri strana državljanina koji su pokušali da izbjegnu legitimisanje.
 
Kriminalističkom obradom barska policija je došla do sumnje da su ove tri osobe i još tri njihova sunarodnika žrtve trgovine ljudima, te da su ih pod prisilom nepoznate osobe držale zatočene u objektu na periferiji Bara, oduzimajući im putna dokumenta.
 
“Ova lica su dovedena u zabludu da će im, njima nepoznata lica, za veći novčani iznos omogućiti da se ilegalno prevezu do jedne od zemalja Evropske unije, odnosno Italije u njihovom slučaju”, navode u Upravi policije.
 
Policija je ubrzo saznala u kojem objektu su bili zatočeni stranci, i ko su osobe koje su iz na to prisilile. U pitanju su bezbjednosno interesantne osobe A.C. (40) iz Bara i Z.K. (39), iz Nikšića.
 
“Oni su, kako se sumnja, na organizovan način razvili mrežu više osoba gdje su po unaprijed definisanim ulogama vršili ilegalni prevoz migranata sa područja Republike Srbije do Rožaja”, ističu u Upravi policije.

Policija sumnjiči Z.K. da je nakon toga preuzeo strance, dovezao ih u Bar gdje ih smjestio u iznajmljeni objekat koji je obezbijedio A.C.
 
“Po dolasku u Bar, osumnjičeni su oštećene doveli u zabludu i oduzeli im dokumenta i potom im zastrašivanjem uzeli novac u iznosu od 8000 eura, uz lažno obećanje da će ih ilegalno prevesti preko državne granice prema Italiji”, naglašavaju u Upravi policije.