Hronika

Uhapšen još jedan osumnjičeni zbog postavljanja bombe

| 25:12:2018 | 20:56:45

Crnogoska policija uhapsila je danas Baranina M.N. (33) kojeg sumnjiče da je učestvovao u pokušaju ubistva Jovana Đurovića iz Bara u avgustu ove godine.
 
Iz Uprave policije je saopšteno da se M.N. uhapšen kao član kriminalne organizacije koja je planirala i pripremala više teških krivičnih djela na teritoriji Bara i Budve.
 
"Službenici Uprave policije MUP-a – Specijalnog policijskog odjeljenja su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar danas, a u toku dalje istrage na rasvijetljavnju krivičnog djela počinjenog na štetu J.Đ. iz Bara u avgustu 2018. godine, lišili slobode M.N. (33) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo pomaganje a vezi sa krivičnim djelom ubistvo, a što se odnosi na planiranje izvršenja ubistva postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave na motocikl oštećenog", saopšteno je iz policije.
 
Policija je u septembru, nakon što je na glavnom barskom bulevaru pronađena improvizovana eksplozivna naprava, za koju se sumnja da je postavljena na Đurovićev motocikl, podnijela krivične prijave protiv šestoro osoba. Tada su uhapšeni Enzan Ciriković (26) iz Peći, Eldar Nurković (26) i Darko Milić (25) iz Bara i Đorđije Cicmil (25) iz Budve, dok policija intenzivno traga za Almirom Jahovićem. i Adnanom Oosmanagićem, koji su u bjekstvu.
 
"Efikasnim radom na rasvijetljavanju ovog krivičnog djela i primjenom operativnih i istražnih mjera i radnji policija je došla do sumnje da su navedena lica planirala i pripremala izvršenje više krivičnih djela ubistvo na teritoriji Bara i Budve. Policija je od osumnjičenih lica oduzela brojne predmete, više komada vatrenog oružja i putnička motorna vozila koja su, kako se sumnja, korišćena za izvršenje ovih krivičnih djela", stoji u saopštenju policije.