Hronika

Turčin nastanjen u Baru krijumčario ljude

| 22:01:2019 | 15:41:39

Ulcinjska policija uhapsila je A.C.S. (31), rođenog u Turskoj, privremeno nastanjenog u Baru, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo “nedozvoljen prelaz državne granice” i “krijumčarenje ljudi”.

“Službenici OGB Ulcinj su danas, 22. januara 2019. godine oko 00:10 časova, na magistralnom putu Ulcinj – Sukobin u mjestu Vladimirske Krute, zaustaili vozilo marke ‘VW Touran’ kojim je upravljao A.C.S. (31) rođen u Turskoj, privremeno nastanjen u Baru. Tom prilikom je u njegovom vozilu zatečeno pet stranih državljana koji nisu posjedovali lična dokumenta. Sva lica su dovedena u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj”, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Dodaju da su kriminalističkom obradom policijski službenici došli do sumnje da se A.C.S. prethodno dogovorio sa ovim stranim državljanima da ih za iznos od 250 eura po osobi preveze od Tirane do Podgorice.

“A.C.S. je, sumnja se, preuzeo strane državljane koji su mu tom prilikom platili 750 eura, potom ih dovezao do lokacije koja se nalazi u blizini Graničnog prelaza Sukobin, nakon čega su strani državljani ilegalno prešli državnu granicu između Republike Albanije i Crne Gore, mimo graničnog prelaza. Nakon izvjesnog vremena osumnjičeni je ova lica, kako se sumnja, preuzeo u mjestu Sukobin i oni su mu platili još 500 eura. Zajedno su nastavili put do Vladimirskih Kruta gdje su ih presreli policijski službenici”, navode iz UP.