Hronika

Počelo suđenje Škrijelj za ubistvo djeteta

by VIJESTI | 04:02:2019 | 15:30:23

Suđenje Mirjani Lj. Škijelj iz Sutomora, koja je optužena za teško ubistvo svog djeteta - sedmomjesečne bebe, počelo je pred krivičnim vijećem Višeg suda u Podgorici kojim predsjedava sudija Predrag Tabaš.
 
Na prijedlog odbrane advokata Dragana Kovačevića, vijeće je donijelo rješenje kojim je isključena javnost sa glavnog pretresa radi zaštite porodičnog života optužene, jer će se iznositi činjenice koje se tiču ličnog i porodičnog života okrivljene.
 
Ovakav prijedlog zastupnik optužnice Željko Tomković, državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, ostavio je sudu na ocjenu.
 
U optužnici se između ostalog navodi da je Škrijelj 10. maja 2018. godine, u popodnevnim časovima, dok je beba ležala na krevetu u spavaćoj sobi, dohvatila krajeve plastičnog podmetača, te sa ivicom-obodom omotala oko vrata. Potom je stegnula podmetač, usljed čega je došlo do zadavljenja i nastupanja smrti. U obrazloženju optužnice se navodi da je okrivljena Škrijelj djelimično priznala izvršenje krivičnog djela, “ne negirajući da je svoje dijete svjesno lišila života”.
 
U nalazu i mišljenju komisije ljekara vještaka se navodi da okrivljena ne boluje od trajnog duševnog oboljenja psihotičnog tipa, te da je sposobnost shvatanja značaja krivičnog djela i mogućnost upravljanja svojim postupcima u vrijeme izvršenja krivičnog djela kod okrivljene bila bitno smanjena.