Hronika

Tuča u Domu učenika, učenik SSŠ operisan

by VIJESTI | 22:03:2019 | 15:48:23

Učenik Srednje stručne škole u Baru (15), prije tri noći zadobio je teške povrede u Domu učenika, zbog kojih je preksinoć operisan u Kliničkom centru (KC).
 
Petnaestogodišnjak iz jedne sjeverne opštine, prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” iz KC, stabilnog je zdravstvenog stanja, a o događaju je obaviještena policija.
 
Direktor Doma učenika u Baru Boris Mijović, “Vijestima” je kazao da je došlo do tuče u kojoj je jedan dječak zadobio tešku, a drugi lakšu tjelesnu povredu. O događaju su obaviješteni roditelji, škola, kao i Centar za socijalni rad u Podgorici, čiji su radnici saslušali dječaka sa teškom tjelesnom povredom. Policija je uzela izjave od dvojice dječaka.
 
U Domu učenika juče je bio održan sastanak stručnog vijeća, koje čine direktor, vaspitači i predsjednik domske zajednice.
 
Mijović je “Vijestima” rekao da je dječaku, koji je nanio tešku tjelesnu povredu vršnjaku, izrečena mjera predisključenja iz škole, dok će kaznu za povrijeđenog učenika razmotriti po povratku u Bar.
 
Direktor Doma učenika objasnio je da nadzorne kamere nijesu zabilježile na koji način je dječak zadobio tešku povredu i da se sve vjerovatno dogodilo napolju.