Hronika

Prijavljeno vršnjačko nasilje u OŠ BJO

by Vjera Knežević Vučićević | 29:03:2019 | 19:25:31

Roditelji učenika petog razreda O.Š. “Blažo Jokov Orlandić” prijavili su prošlog petka policiji i upravi škole da njihov desetogodišnji sin M.K. duži period trpi vršnjačko nasilje. Vršnjaci su, kako su saopštili roditelji, njihovog sina vrijeđali, udarali i prijetili mu.
 
Kako saznajemo, otac dječaka S.K. je, osim toga, prijavio da je njegovom djetetu prijetila i ženska osoba, koja se predstavila kao nastavnica. Kazala mu je, tvrdi otac, da će biti izbačen iz škole.
 
Nadležni tužilac za maloljetnike u Baru, nakon sprovedenog postupka izviđaja, utvrdio je da su u konkretnom slučaju izvršioci djeca starosti 10-11 godina, odnosno lica mlađa od 14 godina, koja su shodno Krivičnom zakoniku, krivično-pravno neodgovorna.
 
Kada je riječ o ženskoj osobi koja je navodno uputila prijetnje dječaku M.K. ona je identifikovana kao M.N. profesorica je u susjednoj školi i, kako saznajemo od izvora iz policije, majka je učenika kojeg je sada oštećeni maloljetnik M.K. uznemiravao. Ona je u razgovoru sa nadležnima negirala upućivanje bilo kakve prijetnje dječaku, uz tvrdnju da je “postupila isključivo pedagoški”.
 
Telefonski broj direktora škole “Blažov Jokov Orlandić” Mustafe Peročevića danas je bio nedostupan.