Kultura

Nekazano u Beogradu

| 07:06:2017 | 10:34:27

Na pjesničkoj tribini u Kulturnom centru beogradske gradske opštine Čukarica nastupili su i barski pjesnici Labud Lončar, Svetozar Đurišić, Srđan Leković, Mladen Babović i aforističar Aleksandar Jovanović, članovi Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano”, čije je sjedište u Baru.

Pred odabranom i rijetko tako brojnom publikom književnih poslenika i ljubitelja literature, barske kolege predstavio je domaćin Neđo Cico Stojanović, iz Kluba pisaca Čukarica.

Barski stvaraoci pokazali su nastupom na Čukarici da njeguju višeslojno poetičko stvaralaštvo sa raznolikim pjesničkim vrstama, pa je to bila, prema opštoj ocjeni pristunih, i posebna draž u doživljenom.


Labud Lončar, predsjednik Udruženja “Nekazano”, predstavljajući publici organizaciju u kojoj je, podvukao je da ona okuplja veliki broj ostvarenih pjesnika i umjetnika, te da je gostovanje tek manjeg boja njenih članova u Beogradu zapravo samo početak planiranih aktivnosti i nastupa u Srbiji i drugim državama regiona, nakon što je i formalno dobilo status pravnog lica.

Pjesnici iz Bara, Crmnice i Zete, koji su nastupili na Čukarici, pozvali su svoje kolege iz Beograda da im ovoga ljeta budu gosti u gradu pod Rumijom, tako da će, sudeći po interesovanju, barska publika imati zadovoljstvo da uživa u ostvarenjima pisaca iz glavnog grada Srbije.

Izvjesno je već da će Beograđani nastupiti na poznatoj manifestaciji kulture “Dani Zagrađa”, koja se ovog ljeta održava 23. put zaredom u Sutomoru, počev od 7. jula, pa sve do kraja turističke sezone.