Kultura

Odličan prvi koncert na Barskom ljetopisu

by Ivanka Leković | 18:06:2017 | 14:03:56

U Dvorcu kralja Nikole sinoć je nastupio duo gitara - Danijel Cerović i Goran Krivokapić. Njihovim nastupom je otvoren muzički program ovogodišnjeg Barskog ljetopisa, a predstavili su se djelima Baha, Pjacole, Falje...
 
Cerović i Krivokapić su sinoć prvi put nastupili na Barskom ljetopisu, a ovo im je, nakon dvije i po godine, bio i prvi koncert u Crnoj Gori.
 
Publika je bila oduševljena muziciranjem ovo dua koji je nastao prije dvanaest godina.
 
“Za barsku publiku je pripremljen repertoar koji standardno izvodimo posljednjih sezona. To je muzika J.S. Baha, dio od projekta koji smo uradili sa izdavačkom kućom Naxos. Takođe, tu je i Astor Pjacola, dio našeg sljedećeg projekta za Naxos i muzika Manuela de Falje, španskog kompozitor. Program koji je vjerovatno dovoljno popularan za publiku“, kazao je Cerović.

 
Prvi put je na Barskom ljetopisu, a utisci su, kako ističe, odlični.
“U stvari sam prvi put kao profesionalac u Baru, što je možda neki kuriozitet, s obzirom da živim u Crnoj Gori. Ali eto, ranije nisam imao priliku da nastupim i želim da se zahvalim menadžmentu festivala, koji su našli za shodno da pozovu naš duo da nastupi na Barskom ljetopisu. I ne samo zbog toga što smo pozvani, mogu da kažem da je organizacija fanstastična, od samog dolaska u Bar i prvih kontakata koje smo imali, dobili smo utisak da se radi o izuzetno profesionalno odrađenoj manifestaciji. Sve funkcioniše jako dobro“, oduševljen je Cerović.
 
I Goran Krivokapić je zadovoljan što učestvuju na Barskom ljetopisu.
 
“Ljetopis je festival sa dugom tradicijom i velikim kvalitetm, na jako visokom umjetničkom nivou, a mi svaki nastup shvatamo vrlo ozbiljno i u tom smislu ovaj koncert je veoma važan“, kazao je on.
 
Po njihovim riječima, postavili su dva cilja - proširenje gitarskog repertoara i dublja implementacija gitara u kamernu muziku. Da u tome uspijevaju, najbolja potvrda je dugi aplauz na kraju koncerta.