Kultura

Koncert učenika barske muzičke škole na Ljetopisu

by Anđela Andrijašević | 21:06:2017 | 13:06:20

Muzički dio programa ovogodišnjeg Barskog ljetopisa nastavljen je sinoć. U svečanoj sali Dvorca kralja Nikole, učenici ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ iz Bara, održali su koncert za pamćenje.
 
Oni su, izvodeći kompozicije Betovena, Šopena, Šuberta, Kronkea i drugih, pokazali izvanredan talenat. Puna sala i aplauzi za svakog učenika, potvrda su da su djeca iz Muzičke škole opravdala očekivanja organizatora festivala.
 
Vladimir Domazetović, selektor muzičkog programa Barskog ljetopisa, kazao je da jako zadovoljan onim što su djeca izvela na sceni.

 
„Muzička škola je samostalno odradila selekciju učesnika za večerašnji nastup, dok sam ja samo inicijator ideje da se povodom jubilarnog Barskog ljetopisa održi ovakav koncert. Sigurno je da ću se, nakon ovoga što su djeca večeras izvela, truditi da njihovi nastupi postanu tradicija na festivalu jer oni, svojim talentom i radom, to i zaslužuju. “ kazao je Domazetović.
 
Nastupili su: Anastasija Golić, Mrgud Mirna, Andrea Vukšić i Lana Marković na flauti, Stepan Pronjin, Benjamin Peročević, Valentina Lukić, Katarina Radević, Hana Karađuzović, Sergej Levin, Dušan Vukčević, Dušanka Jaramaz, Iva Pavlović i Vasilije Basarab na klaviru,Kenan Hodžić na harmonici, Dario Karanikić na trubi, Sara Kovačević i Jovana Popović na violini, Ivo Dobrković na gitari, Amina Bahović-solo pjevanje i kvartet gitara u sastavu: Sava Drobnjak, Milan Šćepanović, Andrej Iličković i Nikola Đenđinović.
 
Sljedeći nastup u okviru muzičkog programa Barskog ljetopisa, zakazan je za subotu 24. jun. U sali Dvorca će, u 22h, nastupiti Vjera Miranović Mikić-sopran, uz klavirsku pratnju Oleksija Molčanova.