Kultura

Još malo mjesta u Ljetnjoj školi mozaika

by Željko Milović | 11:07:2017 | 10:24:42

Tradicionalno, Kulturni centar i Barski ljetopis organizuju u sklopu pratećeg programa manifestacije Ljetnju školu mozaika sa Petrom Vujoševićem, koja ove godine počinje sa radom 15. jula u starobarskoj tvrđavi.
 
Prijavljivanje je počelo prije dvadesetak dana, a organizatori koriste priliku da zainteresovane pozovu još  jednom da se priključe obzirom da je broj mjesta ograničen i da ih, kak kažu, “nije ostalo još mnogo”.
 
Rad na izradi mozaika trajaće do 1. avgusta, nakon čega će se, u narednih 15 dana, radovi izlivati, sušiti i pripremati za izložbu čije je otvaranje planirano za 15. avgust. Postavka radova moći će da se vidi do 1. septembra.
 
Za školu se mogu prijaviti djeca uzrasta od 12 godina i odrasli, popunjavajući aplikacionu formu koja se može preuzeti sa na linku:
http://www.barskiljetopis.me/istice-rok-za-prijavu-za-ljetnju-skolu-mozaika-sa-petrom-vujosevicem/ Popunjeni formular šalje se na mejl adresu: petar.vujosh@gmail.com. Kontakt za sve informacije i pitanja je: +382 69 533 991.
 
Ljetnja škola mozaika održava se pet godina zaredom i uvijek okupi veliki broj polaznika. Njen autor i osnivač je Petar Vujošević, magistar slikarstva. Za njenu organizaciju i rad, 2015. godine je dobio Nagradu ULUPUDS-a za najuspješnijeg likovnog pedagoga na 50. Dečjem oktobarskom salonu, održanom u Muzeju primenjenih umetnosti u Beogradu. Barani ga najviše pamte po projektima koji su realizovani u sklopu Ljetopisa: “Kamen je znamen” (2000), “Legenda o gvožđu” (2001), “Da, voda” (2002.) i “Jedan drugi svijet” (2004).