Kultura

Srđan Leković na književnoj tribini u Sokobanji

by Željko Milović | 08:10:2017 | 20:14:02

Barski pisac Srđan Leković učestvovao je na tribini u Sokobanji povodom jubileja - 55 godina od osnivanja škole “Branislav Nušić”, koju je i sam pohađao.

Organizator tribine “Vajanje pesme” je bila Opština Sokobanja, a na ovom skupu, održanom u sali bioskopa “Moravica” predavači su bili i Saša Ilić, književnik iz Beograda, zatim Dragan Ognjanović, aforističar i direktor biblioteke u Prokuplju.

Naš sugrađanin je u kontaktu sa publikom predstavio svoje viđenje poezije i njenog nastanka, ali i govorio stihove iz svoje posljednje zbirke “Reč i tišina”, koja je prvu promociju imala u našem gradu, u okviru “Barskog ljetopisa”.

Ova tri autora predstavili su sopstveno stvaralaštvo i u “Legatu Milun Mitrović”.

Srđan Leković je član Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara, rođen je u Beogradu, osnovnu školu završio u Sokobanji, srednju u Baru, a diplomirao u Kotoru, na Pomorskom fakultetu. Prve stihove publikovao je 1996. godine u zborniku “Izgleda da će jugo” Udruženja književnika “Ars Antibari” iz Bara.  Samostalnu zbirku poezije “Kad je reč o tebi” objavio je 2005. godine, a dvije godine kasnije i drugu pod naslovom “Svitac”. Treća zbirka “Sveimen” izdata mu je 2015, a “Reč i tišina” ove godine. Živi i radi u Baru.