Kultura

VIDEO: Duo Classico oduševio u Dvorcu

by Nemanja Janković, kamera Adi Karađuzović, montaža Senad Sukalić | 21:11:2017 | 14:07:42

Novembarski program svečanosti u okviru obilježavanja Dana Opštine Bar, nastavljen je koncertom klasične muzike virtouza na violini i harmonici mr Dine Desančić i prof. Safeta Drljana.
 
Dvoje umjetnika je sa zajedničkim nastupima počelo prije nešto više od četiri godine, a neposredno prije održavanja ovog koncerta donijeli su odluko da svi budući nastupi budu pod imenom “Duo Classico”.
 
“Ova plodonosna saradnja nije nastala sasvim slučajno, obzirom da se  nas dvoje poznajemo zaista dugo. I kako to obično biva, iz koncerta u koncert i sada već iz godine u godinu, dopunjavali smo svoj repertor.  Drago nam je što je i večerašnji koncert prava potvrda da zaljubjenika u klasičnu muziku, ne samo u Baru, već i u Crnoj Gori, ima zaista mnogo. Nakon nekoliko godina donijeli smo odluku da ovom  tandemu damo i zvanično ime, tako da ćemo od sada nastupati pod zvaničnim imenom “Duo classico”- ističu talentovani umjetnici.

 
Barskoj publici predstavili su se izvođenjem Vivaldijevih “Četiri godišnja doba”, a po riječima umjetnika zadovoljstvo i emocije su znatno veće kada se nastupa u rodnom gradu.
 
“Svaki nastup je podjednako težak, ali su nastupi u rodnom gradu uvijek sa emocijom više. Drago nam je što je publika uživala, a iskreno se nadamo da smo im mi uzvratili na pravi način” - zaključili su Desančić i Drljan.
 
Svoje oduševljenje nije krio ni predsjednik Opštine Bar Dr Zoran Srzentić: “Osmišljavajući program svečanosti povodom Dana Bara, trudili smo se da on bude takav da zadovolji sve apetite naših sugrađana. A i večerašnja noć je dokaz da ljubitelja klasične muzike ima zaista mnogo u Baru. Zadovoljstvo je veće što su nam se večeras u pravom svijetlu predstavili naši barski umjetnici koji su još jednom dokazali sav svoj potencijal” - istakao je, između ostalog, Srzentić.
 
Ni publika nije ostala ravnodušna. Tri puta su Dinu i Safeta vraćali na bis.
 
“Zaista sam uživao, bila je ovo jedna od onih noći za pamćenje. Ovo je ujedno i potvrda da u našem gradu postoje pravi umjetnici, ali i da naš grad zaslužuje ovakve večeri. Iskreno se nadam da će ih mnogo
više biti u narednom period” - rekao je dirigent Miro Kruščić.
 
“Duo Classico” je za naredni period najavio veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu, na kojima će neobičnim aranžmanima klasične i popularne muzike oplemeniti muzičku scenu ne samo Crne Gore.