Kultura

Promovisan zbornik ljubavne poezije Udruženja Nekazano

izvor:pokazivac.com | 26:11:2017 | 16:07:52

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano“ iz Bara povodom Dana Bara i regionalnog pokreta “Stop nasilju nad ženama” promovisalo je u konobi “Sunce” knjigu ljubavnih pjesama sedamdeset autora iz svih krajeva svijeta.
 
Labud N. Lončar, predsjednik udruženja je izrazio zahvalnost “što se u ovoj knjizi našlo toliko dobrih pjesnika sa svih strana svijeta”, iz Crne Gore, Srbije, Bosne, Makedonije, Hrvatske, Njemačke, Kanade, Izraela i Australije.. Istakao je da “Nekazano” podržava kampanju “Stop nasilju nad ženama” i pozvao prisutne pjesnike da govoreći svoje pjesme daju doprinos akciji.
 
Mlada pjesnikinja Branka Knežić je prisutne upoznala sa ovogodišnjim rezultatima Udruženja - devet objavljenih knjiga, trinaest promocija knjiga i pjesnika i šest knjiga u pripremi za štampu. Srđan Leković je govorio o predstojećem projektu Udruženja “Nekazano”, u vezi sa izdavanjem časopisa, sa posebnim osvrtom na kvalitet radova koji će redakcija odabirati.

 

U nastavku večeri pjesnici iz Podgorice, Risna, Virpazara i Bara govorili su svoju poeziju: Miroslav Jovanović  Timotijev, Svetozar Đurišić, Milica M. Vukmanović, Natalija Novaković, Ilija Vuković, Goran Radičević, Nedeljka Cica Pavlović, Branka Knežić, Labud N. Lončar, Mladen Babović, Srđan Leković, Rajko Joličić, Slavak Klikovac, Anika Vuletić, Milojka Jovović, Nataša Lečić, Radojka Rajka Mugoša Petrić, Miško Vučinić, Radomir Puco Dragićević, Srđan Bajić i Sanja Veličković.
 
U ime gostiju udruženje je pozdravila Jasminka Todorović, administator facebook grupe “Moj Bar dušu ima“ i upoznala pjesnike sa grupom koju vodi i prestojećom izložbom fotografija koje postavljaju u ponedjeljak.
 
Na kraju, gostima se obratila vlasnica konobe, Aleksandra Kosanović, i pozvala da se istim povodom sastanu i iduće godine.