Kultura

Tanja Sekulić promovisala knjigu u Hrvatskoj

by Željko Milović | 03:03:2018 | 14:46:56

Prof. Tanja Sekulić, književnica iz Bara, promovisala je drugo izdanje svoje prve knjige, zbirke priča "Iz dnevnika”  u tri grada Hrvatske - Splitu, Zagrebu i Rijeci.

U Splitu je promociju organizovala Zajednica Crnogoraca Split, čiji je gost bila četiri dana. Održala se u "Knjižnici Marko Marulić”, a veče je vodila pjesnikinja Ljubica Katić.

"Pročitala sam priču ‘More Jadransko’, a jedna od posjetiteljki ne pitala da li je to stvaran lik? Odgovorila sam joj pitanjem - da li je on za nju stvaran – nakon što je odgovorila da jeste, znala sam da sam napravila dobru priču. Među posjetiocima su bili, osim Crnogoraca, i Splićani. Nastavili smo druženje u prostorijama Zajednice Crnogoraca, uz pjesme crnogorske i igre. Posebno se zahvaljujem Ljljani Dajak koja me je ugostila i Boru Stevoviću koji je na sebe preuzeo sve troškove mog boravka”, kaže za Bar Info prof. Sekulić.   


U Zagrebu je gostovala na večeri koju je u restoranu “Pod mirnim krovom” organizovala „Kultura snova” pod vođstvom Zdravka Odorčića, u sklopu pjesničkog susreta “Valentinovo” 90 pjesnika iz Evrope.
 
"Čitala sam priču ‘Umjesto prve ljubavi’, a potom gostovala na HRT2 u emisiji „Ovo malo duše”. Zanimljivo je da je tu bio i novinar u HRT-u i Mladen Iličković, porijeklom Baranin, rođen u Zagrebu, unuk brata moje učiteljice Jozefine Jovović”, ističe Tanja Sekulić.  

U Rijeci je Sekulić bila gost Lade i Draška Perovića, naših Barana koji u ovom hrvatskom primorskom gradu žive dugo. Promocija je organizovana u saradnji sa njihovom galerijom "Ri-art” i Zajednicom Crnogoraca u Rijeci.

"Gosti promocije su bili hrvatska spisateljica Zoja Strenja Šolaja i mladi pjesnik Luka Skorić. Muzička pratnja promocije je djelo Nenada Petkovića. Nakon emotivnih susreta po Hrvatskoj sa našim ljudima i dobre reakcije tamošnjih ljubitelja pisane riječi, zadovoljna sam jer se vidjelo da su jezik umjetnosti i jezik emocija univerzalno sredstvo komunikacije koje razumiju svi, naročito ako su sličnog senzibiliteta kao mi, na prostorima nekadašnje Jugoslavije. Naredne promocije su u Srbiji, a započinje je ona beogradska, u ‘Džezva baru’ u cara Uroša 19”, zaključila je Sekulić.