Kultura

Elena Lalević nagrađena na Malim likovnim susretima

| 27:04:2018 | 17:48:04

Elena Lalević, učenica III-2 razreda OŠ “Anto Đedović”, čiji je mentor Marko Bulatović, prof. razredne nastave, nagrađena je u okviru tradicionalne manifestacije “Mali likovni susreti”.
 
Manifestaciju je deveti put organizovala Srednja likovna škola “Petar Lubarda” sa Cetinja, organizujući izložbu selektovanih radova crnogorskih osnovaca, koji su pristigli na konkurs pod nazivom “Zajedno”.

 
Na konkurs su stigla 2.353 rada iz 77 crnogorskih škola i jednog ateljea. Stručni žiri za izložbu je odabrao 254 rada od kojih je više od 50 nagrađeno. Svečanom otvaranju izložbe prethodile su radionice koje su  organizovane  u ateljeima škole. Manifestacija “Mali likovni susreti” ima za cilj popularizaciju i afirmaciju likovne umjetnosti kod djece.

 
Elena je sa mentorom učestvovala u likovnim radionicama koje su organizovane u ateljeima škole na Cetinju, a zatim su prisustvovali otvaranju izložbe i svečanoj dodjeli diploma i nagrada za učenike i njihove mentore. Elenin rad je, sa ostalim nagrađenim radovima, objavljen u katologu, a škola je dobila zahvalnicu za učešće.