Kultura

Predstavljanje knjige Milana Vujovića u OŠ Srbija

| 25:05:2018 | 21:11:34

OŠ “Srbija” je predstavljanjem knjige novinara i književnika Milana Vujovića nastavila obilježavanje godine jubileja - 140 godina postojanja.
 
“Čast mi je i zadovoljstvo da vam predstavim Milana Vujovića, novinara Radio Bara i autora zbirke ‘Barske priče’. Njegovu knjigu će predstaviti novinarka Mila Vukoslavović, priče će čitati učenici koje će na gitari pratiti naš nekadašnji učenik, Jasmin Pepić. Zanimljiviju priču od vašeg direktora imaju naši gosti”, riječi su kojima je direktor škole Josip Ćinćur započeo današnji čas, malo drugačiji od onog u učionici.
 
Pred učenicima je bio novinar Milan Vujović, koji je objedinio priče 15 autora, “driblinzi duha, kratki, efektni zapisi i priče iz života – sjećanja ove sredine i ovoga kraja”.
 

Jovana Popović je pročitala priče “Muftija” i “Karanfil”, dok je Armin Kolar pročitao “Dijete” i “Domaći zadatak”. Školski hor je, pod dirigentskim vođstvom profesorice Zoricom Damjanović otpjevao “Knjigu”, a školska etno grupa “Starobarsku čaršiju”.
 
“Slušajući priče o svojim djedovima, pradjedovima, o popu Pavlu Radunoviću, o muftiji koji u svečanim prilikama nosi krst, o dobročinstvima Ćamila Čante, o druženju, šalama, brizi, oni su ispunili ishod učenja današnjeg književnog časa – da i oni poput svojih predaka nastave duh i tradiciju svoga kraja, da njeguju svoje običaje, pjesme, da čuvaju bogatstvo različitosti, da i oni doživljavaju, prenose i pričaju priče o slozi i ljubavi”, kažu iz OŠ “Srbija”.
 
Školska biblioteka je postala bogatija za 40 knjiga koje je poklonio autor.