Kultura

Dramski studio SEUŠ na festivalu u Ohridu

by Ivanka Leković | 18:06:2018 | 13:51:12

“Crvena sfera plave lagune” je predstava koju je u petak u Ohridu, na festivalu “Udahni pozorište” izveo Dramski studio Ekonomsko ugostiteljske škole.
 
Barani su pobrali brojne aplauze, a publika je pohvalila predstavu koja se “kratko, dinamično, direktno i jasno” bavi temom alkoholizma, sa “jasnom i direktnom porukom”.

 
Profesorica Mirjana Savićević kazala je da festival u Ohridu organizuje Crveni krst, te da je ovo drugo gostovanje barskih volontera.
 
“Festival traje pet dana, a mi smo bili tamo četiri dana, vratili smo se puni pozitivnih utisaka”, rekla je ona.
 
Ona je najavila da će i Barani u septembru uzvratiti gostoprimstvo volonterima Crvenog krsta iz Ohrida, Subotice, Užica, Kragujevca...

 
U predstavi, pored učenika Ekonomsko ugostiteljske, igraju i učenici Srednje stručne škole, kao i jedan učenik OŠ “Srbija”- svi volonteri Crvenog krsta: Faruk Husović, Martina Bulatović, Armin Kolar, Žaklina Pecović, Todor Sjekloća, Željana Popović i Marijana Martinović.
 
Tekst i režiju uradile su profesorice Mirjana Savićević i Ivana Kecojević, a koordinatori su Zorica Crnčević, sekretar barskog Crvenog krsta i Dragiša Simović, glumac.

 
Za koreografiju bila je zadužena plesna škola „Habanera“, muziku je uradio Šćepan Radojević, ilustracije Mia Šukurica, a tehničku podršku je dao Kenan Babačić.