Kultura

Nataša Drešić na izložbi grafika u Kini

by VIJESTI | 09:07:2018 | 11:05:10

Akademska umjetnica iz Bara Nataša Drešić je na velikoj međunarodnoj izložbi grafika u kineskom gradu Ningbo bila jedina predstavnica Crne Gore među ukupno 32 umjetnika iz 16 zemalja Evrope i Kine.
 

“Za učešće na ovoj izložbi ‘16+1 Belt And Road China & CEEC Print Exhibition’ preporučila me je  predstavnica Makedonije Slavica Janešileva - Bačvarska, profesor na Akademiji u Skoplju. U Baru sada spremam prvu Školu grafike u okviru pratećeg programa XXXI Barskog ljetopisa, koja započinje 16. i trajaće do 29. jula. Učešće je besplatno i mogu se prijaviti sve uzrasne grupe. Završna izložba radova polaznika biće u crkvi Svete Venerande u Starom gradu”, kaže Drešić. 
 
Već početkom avgusta Drešić putuje u Novi Sad, gdje će u Likovnom salonu Kulturnog centra biti otvorena njena samostalna izložba. Osnovne i specijalističke studije Nataša je završila na grafičkom odsjeku cetinjskog FLU u klasi prof. mr Anke Burić 2016. Dobitnica je priznanja i stipendije CANU za podsticanje umjetničkog podmlatka Crne Gore za 2017. kada je postala član ULUCG. Trenutno radi kao likovni pedagog u OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi, a samostalno je izlagala u Baru, Podgorici i na Cetinju.